Casa de Pensii: de pe taloanele de pensii dispar sumele de restituit

Casa Nationala de Pensii Publice reaminteste beneficiarilor sai ca prin dispozitiile O.U.G. nr.17/2012 privind stabilirea unor masuri de restituire a unor contributii de asigurari sociale de sanatate, Guvernul a reglementat restituirea esalonata a sumelor retinute de la data de 1 ianuarie 2011 pana la data de 30 aprilie 2012.

Pentru sumele retinute in perioada ianuarie – martie 2011 restituirea s-a realizat in transe egale in perioada iunie – august 2012

Pentru sumele retinute in perioada aprilie 2011 – aprilie 2012 restituirea s-a realizat conform graficului prevazut in Hotararea de Guvern nr.850/2012, in perioada septembrie 2012 – septembrie 2013.

In concluzie, ultima luna de achitare a acestor drepturi a fost luna septembrie 2013. Incepand cu drepturile cuvenite lunii octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai aparea sume de restituit, sume care au fost evidentiate distinct la rubrica „ drepturi restante pentru perioade anterioare – CASS: restituit

Pensiile isi pastreaza acelasi cuantum, corespunzator punctajului mediu anual si valorii punctului de pensie in vigoare la aceasta data, elemente inscrise pe talonul de pensie.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat:

*Intreaba specialistul: pensii
*Deschiderea dreptului la pensie: nu se cumuleaza stagiul de cotizare cu varsta de pensionare
*Care este valoarea punctului de pensie in 2013?
*Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 lei pot redirectiona 2% din impozitul pe veniturile din pensii?

(Visited 255 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.