Agricultorii pot achita impozitele si la primarii

Agricultorii vor achita impozitele in numerar la primarie, in cadrul unui departament de specialitate, daca nu exista in localitate o unitate fiscala si daca s-a incheiat un protocol in acest sens intre primarie si directia regionala a finantelor publice de care apartine localitatea, anunta Mediafax.

Posibilitatea de a achita impozitele pentru veniturile agricole la primarii, in cazul in care nu exista o unitate ANAF in localitate, a fost adoptata la sfarsitul lunii august prin ordonanta de Guvern, insa procedura de incasare si virare a contributiilor la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale trebuie aprobata prin ordin comun al ministrului Finantelor Publice si cel al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Lista cu primariile care au semnat protocolul va fi publicata pe site-ul web al fiecarei directii regionale a finantelor publice, pe cel al ANAF si al prefecturii judetului. Totodata, primariile vor publica protocolul la sediile lor, dar si in alte locuri, precum unitati medicale, culturale.

Citeste aici continuarea materialului

Fiind primul an in care taranii mai instariti trebuie sa achite impozitul pe venitul agricol, statul a stabilit doua termene de achitare a sumelor, cam dupa ce se incheie recoltatul. Jumatate din impozit trebuie achitat pana pe 25 octombrie 2013, iar cealalta jumatate a lui, pana pe 15 decembrie.

(Visited 196 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.