Italia: taxe mai mici pe munca. Se poate si in Romania?

Guvernul italian vrea sa reduca fiscalitatea pentru angajatii cu venituri medii, sa stimuleze angajarile prin deduceri fiscale, sa inlesneasca reducerea creditelor neperformante din sectorul bancar si sa impoziteze suplimentar pensiile mari si castigurile de capital, anunta Mediafax.

Reducerea fiscalitatii in zona muncii va fi realizata prin scaderea contributiilor la asigurarea de accident, taxe mai mici asupra productiei si deduceri fiscale pentru firmele care angajeaza persoane cu contracte permanente. Astfel,  firmele care aduc angajati noi cu contracte permanente vor beneficia de deduceri fiscale de 15.000 euro pentru fiecare nou salariat.

Proiectul de buget prevede de asemenea o taxa suplimentara “de solidaritate” de 5% pe pensiile brute care depasesc 100.000 de euro pe an. Taxa se aplica sumei care depaseste acest prag. Pentru pensionarii care primesc mai mult de 150.000 euro pe an, taxa suplimentara urca la 10%, respectiv 15% pentru pensiile mai mari de 200.000 euro pe an.

Citeste intregul material aici.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.