Regularizare CASS pentru veniturile realizate in 2012

Stabilirea obligatiilor anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate se realizeaza de organul fiscal competent, prin decizia de impunere anuala (formularul 630), pe baza careia se regularizeaza sumele datorate cu titlu de plati anticipate, si se efectueaza incadrarea in plafoanele prevazute la art. 296.22 alin. (5) i (6) is art. 296^27 din Codul fiscal.

La formularul 630 se va emite de organul fiscal si anexa “Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate” pentru fiecare categorie de venit pentru care se stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate.

La determinarea venitului anual baza de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate nu se iau in considerare pierderile fiscale anuale prevazute la art. 80 din Codul fiscal.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate stabilita prin decizia de impunere anuala se efectueaza in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei, iar sumele achitate in plus se compenseaza sau se restituie potrivit prevederilor Codului de procedura fiscal .

Regularizarea obligatiei de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza de catre organul fiscal competent:

*organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in România;

*organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice care nu au domiciliul fiscal in Romania.

Aspecte cu privire la stabilirea obligatiilor anuale de plata a CASS si regularizarea sumelor datorate cu titlu de plati anticipate, sunt prezentate in anexa la material, pentru fiecare categorie de venit pentru care se efectueaz a regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate si incadrarea in plafoanele prevazute de lege.

Temei legal regularizare CASS: – Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Titlul IX^2, Cap.II si III;
– O.P.A.N.A.F. nr. 2130/2013 pentru aprobarea Procedurii de stabilire si de regularizare a CASS datorat de persoanele fizice potrivit Cap. II si III ale titlului IX^2 din Codul fiscal;

– O.P.A.N.A.F.nr. 938/2013 pentru aprobarea formularului 630 „Decizie de impunere anual pentru stabilirea contribu iei de asigurari sociale de sanatate”.

Sursa: finantearges.ro

(Visited 1,475 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.