Declaratia 112 – cum se declara un salariat aflat in concediu crestere copil

Intrebare: Persoanele aflate in concediul pentru ingrijirea copilului trebuie raportate de angajator in declaratia 112 pe perioada concediului? Rubrica “Data plecare” se completeaza?

Raspuns ANAF: Pentru persoanele salariate aflate in concediu pentru cresterea copilului, in declaratia unica D112, angajatorul va declara asiguratul cu ore suspendate in luna egal cu numarul total de ore lucratoare din luna de raportare, iar data incetare activitate se va completa de catre angajator, in toate declaratiile depuse pe perioada concediului pentru cresterea copilului, iar la reluarea activitatii se va declara data de inceput egala cu data reluarii activitatii.

Veziaici ultima versiune a Declaratiei 112 – modificare constrangere “Data plecare” pentru o persoana aflata in concediu crestere copil.

Baza legala: Ordinul ministrului finantelor publice nr 1045 / 2012 articolul anexa 1.2.

***Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

(Visited 3,654 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.