Stare d 112 – vizualizare

Formularul 112 – „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” se depune pana astazi.  Nu uitati ca dupa depunerea d112 sa vizualizati starea acesteia prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112, si consultarea mesajelor din recipisa.

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

 

Daca, dupa vizualizarea starii Declaratiei 112, mesajul este:

1. Documentul este valid. Datele au fost verificate de serverul central si s-a constatat ca au fost indeplinite criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare.

2. Fişierul depus nu este un document valid. Datele au fost verificate pe serverul central si s-a constatat ca nu au fost indeplinite criteriile minime pentru a incepe validarea documentului: tipul documentului nu este cunoscut sau documentul nu este semnat sau semnatura electronică nu are drept de depunere pentru CIF sau nu este completata perioada de raportare sau nu are fisier xml atasat. Documentul nu a fost inregistrat. Este necesar sa corectati documentul si sa reluati depunerea. Se va urma aceeasi procedura ca si la documentul depus initial.

3. Documentul are erori de validare. Datele au fost verificate pe serverul central si au fost identificate erori relativ la criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare. Este necesar sa corectati erorile indicate in recipisă si sa redepuneti documentul. Se va urma aceeasi procedura ca si la documentul depus initial.

Dupa depunerea declaratiei 112, completata corect, se va urma aceeasi procedura pentru vizualizarea starii, prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Formularul 112: declararea impozitului pe salarii. Atentie la amenzi!
*Impozit venituri zilieri: cum se declara in d 112
*Declaratia 112 – cum se declara un salariat aflat in concediu crestere copil
*D112 – Erori frecvente
*D112 – pregatirea, depunerea si validarea declaratiei

Mentionam ca data depunerii online a D 112 este data inregistrarii acesteia pe portal astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor cu conditia validarii continutului declaratiei.

Important! Pentru a fi consultata recipisa, este necesar sa fie retinut indexul de incarcare a D112.

Atentie! Recipisele trebuiesc listate deoarece nu pot fi consultate pe o perioada mai veche de 60 zile. Daca se doreste consultarea recipiselor mai vechi de 60 de zile se poate accesa dosarul fiscal al contribuabilului.

(Visited 64,231 times, 26 visits today)