Programul „rabla” pentru tractoare – noutati legislative

Legea Nr. 329 din 5 noiembrie 2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International a fost modificata. Modificarile au fost publicate in Monitorul Oficial nr.659 de luni si se refera la articolul 42.

Astfel, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

Art 42 – (1) Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 de lei, fara ca aceasta sa depaseasca 40% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, fara tva.

Art 42 – (3) – De prevederile alin (2) beneficiaza si proprietarii de tractoare uzate si masini agricole autopropulsate uzate, persoane fizice, precum si mostenitorii acestora, care s-au asociat in vederea achizitionarii in coproprietate a unui tractor nou si/sau a unei masini agricole autopropulsate, pentru desfasurarea unei activitati agricole specific. In aceasta situatie, fiecare beneficiaza de o prima in suma de cel mult 17.000 de lei, cu conditia ca asociatii sa achizitioneze in coproprietate un tractor nou si/sau o masina agricola autopropulsata noua, iar cuantumul cumulate al primelor sa nu depaseasca 40% din valoare noii achizitii fara TVA.

Pana acum, cuantumul primei de casare era de 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, fara tva, pentru persoane fizice si 40% pentru persoane juridice.

La aliniatul (2) din legea Nr. 329 / 2009 sunt trecute conditiile prin care un proprietar al unui tractor uzat sau al unei masini agricole autopropulsate uzate poate benefica de prima de casare:

a) s-a inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui tractor nou sau a unei masini agricole autopropulsate noi;

b) a predat tractorul uzat sau masina agricola autopropulsata uzata spre casare unui operator economic autorizat conform prevederilor legale sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz, obtinand un certificat de distrugere;

c) a radiat tractorul uzat sau masina agricola autopropulsata uzata;

d) achizitioneaza un tractor nou sau o masina agricola autopropulsata noua de la producătorul validat la care s-a inscris.

(Visited 390 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.