Tichetele de masa, pe card

Tichetele de masa primite in prezent de catre doua milioane de angajati din Romania ar putea fi inlocuite cu carduri de beneficii prin care aceştia pot achita contravaloarea alimentelor, potrivit unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputatilor, care urmeaza sa fie promulgat in zilele urmatoare.

In prezent, valoarea unui tichet de masa este de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucratoare, iar un angajat nu poate – potrivit legii- sa foloseasca mai mult de 2 tichete pe zi. Odata cu propunerea legislativa de modificare a legii care sta la baza emiterii de tichete de masa (legea 142/1998), aceasta prevedere este eliminata.

Citeste si “Valoarea unui tichet de cresa va ajunge la 430 de lei. Tichetele de masa, neschimbate”

Astfel, un angajat care va avea un card in loc de tichete de masa va putea folosi şi fractiuni din valoarea unui tichet. In prezent, in cazul tichetelor de hartie, angajatii nu pot primi rest in bani in cazul in care cumpara alimente care nu acopera in totalitatea valoarea tichetelor.

Sursa: Zf.ro

(Visited 372 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 + = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.