Intreprinderile familiale si intreprinderile individuale tin contabilitatea in partida simpla

Intrebare: Intreprinderile familiale si intreprinderile individuale cum  sunt organizate din punct de vedere contabil – partida simpla sau dubla ?

Raspuns ANAF: In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1040/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea  evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au  calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente sunt obligati, potrivit prevederilor art. 49 alin. (8) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, denumita in continuare lege, sa organizeze si sa conduca evidenta contabila in partida simpla (inclusiv individuala si familiala).

Contabilitate in partida simpla: Contabilitate care asigura inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor patrimoniale in mod unilateral, numai in debitul sau creditul unor conturi, fara utilizarea unui cont corespondent.

(Visited 735 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.