Formularul 151 – revocarea accesului la serviciul de depunere online

In articolul de mai jos va prezentam procedura de revocare a accesului la serviciul de depunere online – formularul 151.

1. Revocarea este solicitata de titularul certificatului

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Depunere declaratii online” se solicita de titularul certificatului calificat, atunci acesta completeaza formularul 151 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii online”, care se descarca din sectiunea „Formulare utile” si foloseste modulul “Revocare online – formulare 151/153” din pagina “Declaratii electronice”, de pe site-ul ANAF.

2. Revocarea este solicitata de o alta persoana

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului se solicita de o persoana diferita de persoana pentru care acest drept a fost obtinut, formularul 151 se depune in format hartie, semnat si stampilat de catre contribuabil, la unitatea fiscala in a carei raza contribuabilul isi are domiciliul fiscal. Cererea va fi insotita de:

– actul de autorizare a functionarii contribuabilului, in original si copie;

– documentul de identitate al persoanei care solicita revocarea certificatului digital, in original si copie;

– imputernicire eliberata de contribuabil, din care rezulta dreptul solicitantului de a revoca dreptul de utilizare a serviciului Depunere declaratii online.

Atentie! Prin formularul 151 nu se anuleaza certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul de depunere declaratii fiscale online.

(Visited 6,312 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.