Impozitul pe venit din inchirierea in scop turistic –termen de plata 25 noiembrie 2013

Luni, 25 noiembrie 2013, este ultima zi de plata a celei de-a doua rate reprezentand 50% din impozitul pe venit, pentru:

-Contribuabilii care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, care datoreaza impozit pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final;

-Contribuabilii care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, care au optat pentru determinarea venitului net anual in sistem real pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla, si care efectueaza plati anticipate in cursul anului cu titlu de impozit pe venit, in contul impozitului anual datorat.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Contribuabilii care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, in cazul depasirii numarului de 5 camere de inchiriat in cursul anului fiscal, sunt obligati sa notifice evenimentul organului fiscal competent, in termen de 15 zile de la data producerii acestuia.

Pentru perioada din anul fiscal in care venitul a fost determinat pe baza normei de venit, organul fiscal va recalcula norma de venit si platile stabilite in contul impozitului anual datorat. De la data depasirii numarului de 5 camere de inchiriat, si pana la sfarsitul anului fiscal, determinarea venitului net se realizeaza in sistem real potrivit regulilor de stabilire prevazute in categoria venituri din activitati independente.

In cazul contribuabililor care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala pentru care impozitul ase determina pe baza normei anule de venit, pentru declaratiile privind venitul estimat/norma de venit depuse in luna noiembrie sau decembrie, impozitul anual datorat se stabileste prin decizie de impunere anuala, pe baza declaratiei privind venitul estimat/norma de venit si se plateste in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere.

In cazul contribuabililor care obtin venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala care au optat pentru determinarea venitului net anual in sistem real pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla , daca decizia de impunere pentru anul fiscal in curs nu a fost emisa pana la data de 1 noiembrie, precum si in cazul contribuabililor care realizeaza venituri dupa data de 1 noiembrie a anului fiscal in curs, nu se mai stabilesc plati anticipate, venitul net anual urmand sa fie supus impunerii potrivit deciziei de impunere emise pe baza declaratiei privind venitul realizat.

Sursa: finantearges.ro

(Visited 301 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− three = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.