Deducem TVA daca facem achizitii de la persoane carora li s-a anulat codul de TVA?

Incepand cu 1 iulie 2012, cumparatorii care efectueaza achizitii de la persoanele impozabile carora li s-a anulat codul de TVA nu au drept de deducere a TVA pentru achizitii, cu exceptia achizitiilor de bunuri prin procedura de executare silita. [art. 11 alin. (14), art. 145 alin. (41) Cod fiscal]

Exceptie: Cumparatorii care efectueaza achizitii de la persoane impozabile aflate in categoria inactivilor fiscali, incepand cu data 27 noiembrie 2004, nu au dreptul de deducere a cheltuielilor si a TVA aferent achizitiilor, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate prin procedura de executare silita. [art. 11 alin. (12), art. 145 alin. (41) Cod fiscal]

In cazul bunurilor supuse executarii silite pentru care se aplica procedura prevazuta la pct. 73 alin. (4) – (9) se acorda dreptul de deducere a TVA, in limitele si in conditiile prevazute la art. 145 – 1471 din Codul fiscal, pentru achizitiile efectuate de o persoana impozabila de la un contribuabil caruia i s-a anulat din oficiu codul de TVA, daca livrarea bunurilor ar fi fost taxabila , prin efectul legii ori prin optiune, conform art. 11 alin. (1 2) i (14) din Codul fiscal, chiar daca factura pentru achizitiile de bunuri efectuate nu contine mentiunea referitoare la codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit furnizorului.
Sursa: DGFP Brasov

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

(Visited 268 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.