Formularul 630 – cine este obligat sa-l depuna

OPANAF nr. 938 din 19 iulie 2013 pentru aprobarea formularului 630 “Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”, publicat in Monitorul Oficial nr. 485 din 2 august 2013.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

In temeiul art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea ANAF, cu modificarile si completarile ulterioare, al art. 296^25 si al art. 296^28 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

ART. 1
(1).Se aproba modelul si continutul formularului 630 “Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”, cod 14.13.02.19, precum si anexa “Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate”, prevazute in anexa nr. 1.

(2) Anexa “Situatie privind stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate” face parte integranta din formularul prevazut la alin. (1).

ART. 2
(1) Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza pentru stabilirea obligatiilor anuale de plata a contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru regularizarea sumelor datorate cu titlu de plati anticipate.

(2) Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate incepand cu anul fiscal 2012.

(3) Anexa prevazuta la art. 1 alin. (2) se emite pentru fiecare categorie de venit pentru care se stabileste contributia de asigurari sociale de sanatate.

ART. 3
Formularul prevazut la art. 1 se comunica contribuabililor in conformitate cu prevederile art. 44 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

ART. 4
Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de pastrare a formularului de la art. 1 sunt stabilite in anexa nr. 2.

ART. 5
Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 6
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

ART. 7
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Descarca de aici Opanaf nr. 938 din 19 iulie 2013

(Visited 483 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.