Istoricul cotele de majorari, dobanzi si penalitati de intarziere – actualizare 2013

Dobanzile reprezinta echivalentul prejudiciului creat titularului creantei fiscale ca urmare a neachitarii de catre debitor a obligatiilor de plata la scadenta si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Penalitatile de intarziere reprezinta sanctiunea pentru neindeplinirea obligatiilor de plata la scadenta si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Incepand cu 1 iulie 2013 nivelul penalitatilor de intarziere va fi de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, pentru obligatiile de plata scadente dupa aceasta data, respectiv 7,3% pe an.

Istoricul cotele de majorari, dobanzi si penalitati de intarziere pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale, actualizat in 2013,  este un material realizat de catre DGFP Brasov si poate fi descarcat de aici: Material istoric penalitati dobanzi 2013

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat:
*Noul regim al penalitatilor de intarziere, aprobat prin lege
*Penalitati de intarziere – informatii utile
*Afla aici care este cuantumul penalitatilor de intarziere de la 1 iulie 2013
*Istoricul cotele de majorari, dobanzi si penalitati de intarziere pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale

(Visited 1,287 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.