Declaratia 092 trebuie depusa pana vineri, 6 decembrie

ANAF informeaza contribuabilii ca, pana vineri, 6 decembrie a.c. inclusiv, trebuie depusa la Fisc Declaratia 092 – Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA), care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania.

Au obligatia depunerii declaratiei 092 persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere care au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in luna august 2013 si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.

Obligatia este reglementata de Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.165/2009 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat Declaratia 092-cine o depune si Declaratia 092: instructiuni de completare.

(Visited 257 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 − = zero

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.