Atentie! Vineri, 20 decembrie a.c. inclusiv, termen pentru unele obligatii fiscale

ANAF reaminteste contribuabililor ca vineri, 20 decembrie 2013, inclusiv, trebuie depuse la organul fiscal competent, dupa caz, urmatoarele formulare:

*Notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului T.V.A. la incasare, formular 097. Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate conform art.153 si care se afla inscrise in „Registrul persoanelor impozabile careaplica sistemul T.V.A. la incasare”, a caror perioada fiscala este luna si care au depasit cifra de afaceri de 2.250.000 lei in luna noiembrie 2013.

*Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formular 100.

*Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2013, formular 112.

*Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, pentru obligatiile aferente lunii noiembrie 2013, formular 224.

*Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar, pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii noiembrie 2013, formular 300.

Atentie! Decontul se depune si de catre contribuabilii care au solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de T.V.A. conform art.152 alin.(7) Cod Fiscal pana la 10 noiembrie 2013.

*Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de T.V.A., conform art.153 indice 1 Cod Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art.125 indice 1 alin.(3), contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata T.V.A., precum si pentru contribuabilii neinregistrati care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

*Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, formular 307. Se depune de catre persoanele impozabile: pentru operatiunile prevazute la art.128 alin.(7) Cod Fiscal; pentru ajustarea T.V.A. de catre locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de T.V.A. locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art.152 alin.(7) Cod Fiscal; pentru ajustarea T.V.A.de catre persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de T.V.A. a fost anulata conform art.153 alin.(9) lit.a) – e) sau lit.g) Cod Fiscal, care nu a efectuat ajustarile de taxa conform art 128 alin.(4), art.148, 149 sau 161 Cod Fiscal in ultimul decont depus inaintea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de T.V.A. sau care a efectuat ajustari incorecte.

*Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de T.V.A. a fost anulata conform art.153 alin.(9) lit.a) – e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de T.V.A. a fost anulat conform prevederilor art.153 alin.(9) lit.a) – e) Cod Fiscal si care efectueaza in perioada in care nu au cod valabil de T.V.A. livrari de bunuri/prestari de servicii si/sau achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adaugata.

*Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfaurate in luna noiembrie 2013, formular 390 VIES.

*Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfaurate in luna noiembrie 2013 de catre platitorii de T.V.A. cu perioada fiscala lunara.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea atentioneaza contribuabilii ca 20 decembrie 2013 este si termen limita pentru achitarea creantelor fiscale.

Contabun.ro a mai publicat si:
*20 decembrie, termen pentru platile anticipate aferente trimestrului IV 2013
*20 decembrie, termen pentru declararea si plata creantelor fiscale aferente lunii noiembrie!
*Derogarea de la scadenta uzuala a obligatiilor fiscale (data de 25), pentru luna decembrie
*Vineri, 20 decembrie a.c. inclusiv, termen pentru unele obligatii fiscale

(Visited 239 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− five = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.