Evaluarea angajatilor: feedback de 360 de grade

Conform art.17 din Codul muncii republicat, persoana selectata in vederea anagajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale aplicabile la nivelul angajatorului.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Ieri v-am prezentat cinci metode practice prin care puteti face evaluarea angajatilor. Dar, daca doriti o evaluare cat mai apropiata de realitate ar trebui sa utilizati metoda feedback-ului de 360 de grade. Motivul? Metodele prezentate ieri se bazeaza pe judecata managerului direct, iar acesta ar putea sa nu fie chiar atat de obiectiv.

Feedback-ul de 360 de grade, in schimb, corecteaza aceste neajunsuri. Conform acestei metode, sunt solicitate opinii cu privire la persoana evaluata din partea unei game largi de indivizi cu care interactioneaza – managerul direct, subordonati, colegi de munca, client externi.

Pentru aceasta, persoanelor implicate li se distribuie chestionare, acestea completandu-le si inapoindu-le fara a le semna. Dupa ce sunt prelucrate, datele pot fi inaintate persoanei in cauza sub forma grafica, ilustrand nivelurile sale de performanta pe fondul unui set de criterii date.

 

 

 

(Visited 583 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.