Agentia Nationala de Administrare Fiscala a schimbat siglele institutiei si structurilor subordonate

ANAF a schimbat siglele institutiei si ale structurilor subordonate, existand sigle specifice pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala, Directia Generala a Vamilor, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, precum si pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro* 

Sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiasi arhitecturi grafice, constand dintr-un: logotip ANAF, simbol si decriptor.

Logotip-ul ANAF are aceeasi reprezentare grafica, atat in sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala cat si in siglele structurilor sale fara personalitate juridica sau ale unitatilor teritoriale ale acesteia. Logotip-ul consta din acronimul “ANAF”. Decupajul interior al literei A este insotit de o forma semi-circulara, paralela cu latura ingusta a triunghiului interior al literei, din aceasta alaturare rezultand un element grafic in forma unui taler de balanta. Ansamblul este folosit in ambele litere A din cadrul acronimului ANAF.

Pentru fiecare structura se schimba simbolul prin care este definita competenta structurii respective. Astfel, pentru intreaga institutie simbolul este un scut de culoare albastra de forma unui triunghi ascutit cu laturile rotunjite, cu varful orientat in jos si cu o protuberanta ascutita pe latura superioara. Interiorul triunghiului este segmentat prin intersectia in unghi drept a celor doua mediane, spatiile geometrice astfel rezultate fiind colorate in albastru (stanga sus si dreapta jos), respectiv alb.

Pentru Directia Generala Antifrauda Fiscala simbolul consta intr-un profil cap de acvila, orientat spre stanga, de culoare alba, incadrat intr-un patrat de culoare rosie.

In cazul Directiei Generale a Vamilor, logotipului ii este asociat simbolul astrologic al comertului constand intr-un baston inaripat cu doi serpi incolaciti in jurul lui, in culoare albastra.

Simbolul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical si paralel, in culoare albastra, primul trapez din stanga avand o inaltime inferioara celorlalte doua ale caror dimensiuni sunt identice.

Pentru Directiile Generale Regionale ale Finantelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hartii Romaniei, in culoare albastra, cu evidentierea de culoare alba a competentei teritoriale a unitatii respective.

sursa: Mediafax

Contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF, obligata sa plateasca dobanzi de 5 milioane lei pentru intarzierea rambursarii TVA
*Adresele trimise de ANAF nu reprezinta un act administrativ fiscal
*Administrarea marilor contribuabili – noi prevederi legale incepand cu 1 ianuarie 2014
*Administrarea contribuabililor mijlocii – noi prevederi legale incepand cu 1 ianuarie 2014
*Sigilii personalizate pentru inspectorii antifrauda
*Formulare si documente utilizate in activitatea de control a Directiei Generale Antifrauda Fiscala

(Visited 237 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.