Noul format pentru bugetul de venituri si cheltuieli

ANAF informeaza ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 823/23.12.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice si al ministrului delegat pentru buget, nr. 2.032/2013, privind aprobarea formatului si structurii bugetului de venituri si cheltuieli, precum si a anexelor de fundamentare a acestuia.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Incepand cu data publicarii actului normativ mentionat mai sus, operatorii economici carora le sunt aplicabile prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, cu exceptia fondurilor de garantare si contragarantare si a filialelor acestora care indeplinesc conditiile de la art. 1 din OG nr. 26/2013, au obligatia intocmirii bugetelor de venituri si cheltuieli in formatul prevazut in anexa nr. 1 la ordin.

Fondurile de garantare si contragarantare si filialele acestora care indeplinesc conditiile de la art. 1 din Ordonantei Guvernului nr 26/2013, au obligatia intocmirii bugetelor de venituri si cheltuieli in formatul prevazut in Anexa nr. 9 la Ordin.
Reamintim ca prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2013 se aplica operatorilor economici care sunt organizati si functioneaza in baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa cum urmeaza:

– regiilor autonome infiintate de stat, societatilor/companiilor nationale, precum si societatilor comerciale la care statul este actionar unic sau detine o participatie majoritara, dupa caz;

– regiilor autonome infiintate de unitatile administrativ-teritoriale, precum si societatilor comerciale la care unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici sau detin o participatie majoritara, dupa caz;

– societatilor comerciale si regiilor autonome la care persoanele juridice mentionate la lit. a) si b) sau institutiile publice centrale ori locale sunt actionari unici sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, dupa caz.

(Visited 555 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.