Se modifica formularele 318 si 319!

Proiect de Ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Potrivit dispozitiilor art.1472 alin.(2) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, persoana impozabila stabilita in Romania poate beneficia de rambursarea TVA achitate pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru.

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar- fiscale, au fost modificate prevederile art.1472 alin.(2) din Codul fiscal, in sensul ca s-a eliminat obligativitatea justificarii achitarii taxei aferente importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru.

Astfel, potrivit noilor prevederi care intra in vigoare in data de 1 ianuarie 2014, persoana impozabila stabilita in Romania poate beneficia de rambursarea TVA aferente importurilor si achizitiilor de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru.

Avand in vedere aceasta modificare, este necesara modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.3/2010 prin care a fost aprobata Procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru.

De asemenea, tinand cont de faptul ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2014, intra in vigoare noua sigla a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care se utilizeaza si pe formularele de declaratii, este necesara modificarea formularelor de „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 1472 alin. (2) din Codul fiscal” (formular 318) si de „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art. 1472 alin. (2) din Codul fiscal si ale pct. 491 alin. (8) din normele metodologice” (formular 319), prin inserarea noii sigle.

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.