Cursul euro oficial pentru calculul accizelor in anul 2014

ANAF precizeaza ca, pentru calculul accizelor in anul 2014, Banca Centrala Europeana a stabilit cursul euro oficial la nivelul de 4,4485 lei/euro.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Accize se percep pentru: alcool si bauturi alcoolice, tutun prelucrat si tigarete, produse energetice si electricitate, cafea, bere, bauturi provenite din fermentarea fructelor.

De la 1 septembrie 2013, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, operatorii economici care produc, achizitioneaza din teritoriul comunitar ori importa anumite bunuri, datoreaza accize, pentru anul 2014, calculul realizandu-se la cursul mentionat mai sus.

In acest context, reamintim ca se datoreaza accize si pentru: bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor, confectii din blanuri naturale, iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3.000 cm^3, arme de vanatoare si arme de uz personal, motoare cu capacitate de peste 100 CP, destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Calcul curs accize 2014 – precizari oficiale
*Codul Fiscal 2014: TVA si accize
*Certificat scutire de accize – model si completare
*Accizele ar putea fi calculate in functie de rata inflatiei
*Modificari accize – tabel comparativ
Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 361 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.