CAFR: Cotizatiile fixe ale membrilor pentru anul 2014

Va anuntam ca incepand cu 1 ianuarie 2014, persoanele care solicita suspendarea activitatii sau a caror suspendare inceteaza in cursul unui an calendaristic, vor achita cotizatia fixa proportional cu lunile cat au avut un anumit statut, respectiv cu lunile ramase de la data incetarii suspendarii.

Pentru a putea sustine facilitatea acordata persoanelor care isi suspenda activitatea, dar si datorita faptului ca cheltuielile Camerei cu cotizatiile la organismele profesionale care reprezinta interesele membrilor sai au crescut de peste 6 ori din anul 2008 si pana in prezent, Consiliul CAFR a hotarat in sedinta sa din 12 decembrie 2013 indexarea valorii cotizatiei fixe anuale cu o rata mai mica decat rata inflatiei din perioada 2008-2013. Mentionam ca in aceasta perioada, valoarea cotizatiei fixe pentru membrii CAFR a ramas neschimbata.

Astfel, cotizatia fixa anuala va fi:
*380 lei plus 400 lei aferent pregatirii profesionale, pentru membri persoane fizice active
*190 lei plus 200 lei aferent pregatirii profesionale pentru membri persoane fizice nonactive
*130 lei plus 450 lei aferent pregatirii profesionale pentru membri stagiari
*750 lei pe an pentru membri persoane juridice

Aceste modificari vor intra in vigoare cu data de 1 ianuarie 2014.

(Visited 368 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.