Modificarea anului fiscal (formular 014)

Contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.

Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprins intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal.

Optiunea de modificare a anului fiscal se comunica organelor fiscale teritoriale cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul anului fiscal modificat prin depunerea formularului 014 “ Notificare privind schimbarea anului fiscal” prevazut de Ordinul ANAF nr.3854/2013 publicat in Monitorul Oficial nr. 10/08.01.2014.

Baza legala: art. 16 din Codul fiscal, astfel cum a fost completat de OUG nr. 102/2013.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Formularul 014 „Notificare privind modificarea anului fiscal” va fi introdus de Fisc
*Formularul 014 – Notificare privind modificarea anului fiscal: instructiuni de completare
*Notificare privind modificarea anului fiscal – formular 014 (OPANAF nr.3854/2013)

(Visited 336 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× one = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.