MFP: Firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din 2014

Toate firmele vor utiliza case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din 2014, care vor inlocui actualele case de marcat cu role de hartie.

Masura, pe care Daniel Chitoiu o are in vedere pentru combaterea evaziunii fiscale si imbunatasirea colectarii veniturilor bugetare, va fi adoptata in urmatoarele 2-3 luni si va fi implementata in etape.

In acest an vor avea obligatia sa utilizeze casele de marcat cu jurnal electronic marii contribuabili, intr-o prima etapa, si contribuabilii mijlocii, in etapa a doua, iar IMM-urile vor utiliza noile case de marcat intr-o a treia etapa, cel tarziu in primul semestru din 2014.

Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat si pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.

In prezent, unele hypermarket-uri detin astfel de case de marcat, dar acestea vor fi nevoite sa isi actualizeze programul informatic.

sursa: Agerpres

(Visited 507 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 5 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.