Ministrul Muncii propune plata de contributii pentru toate veniturile incasate

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, anunta largirea bazei de impozitare pentru scaderea deficitului din bugetul de pensii, care se situeaza undeva sub 13 miliarde de lei, bani transferati in fiecare an de catre Guvern.

Romania poate avea pensii mai mari numai prin largirea bazei de impozitare, astfel ca fiecare contribuabil va trebui sa plateasca in viitor contributii pe toate veniturile incasate, iar o astfel de reforma se va aplica, cel mai probabil, din vara, in momentul reducerii CAS cu 5 puncte procentuale, a declarat, la Adevarul Live, Mariana Caimpeanu, ministrul Muncii.

„Solutia pentru pensii mai mari este largirea bazei de impozitare, adica fiecare sa plateasca aceste contributii la toate veniturile pe care le are. O sa analizam cu Ministerul de Finante, dar totusi trebuie sa ne gaindim ca Romainia are una dintre cele mai mari impozitari pe munca din Europa. Cel mai probabil, reducerea CAS se va face odata cu largirea bazei de impozitare“, a anuntat Caimpeanu. Oficialul a adaugat ca „daca acest lucru va fi valabil pentru toata lumea“ si „daca toata lumea va plati contributiile“, atunci sistemul de pensii va avea un deficit mai mic.

Legat de acest subiect, contabun.ro a scris:
*Cotele de contributii de asigurari sociale pentru anul 2014
*Contributiile sociale obligatorii pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor
*Lista contributiilor sociale in 2014 – oficial
*Contributii sociale obligatorii 2014 – ghid ANAF

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.