Formular 094: cine trebuie si cine nu trebuie sa-l depuna

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania care in anul fiscal 2013 au avut perioada fiscala TVA trimestrul calendaristic :
*care au realizat in anul 2013 o cifra de afaceri din :
-operatiuni taxabile, si/sau
-operatiuni scutite cu drept de deducere, si/sau
-operatiuni neimpozabile in Romania conform art. 132 si 133 din Codul fiscal, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, sub plafonul de 100.000 euro,

*si care nu au efectuat in cursul anului calendaristic precedent, una sau mai multe achizitii intracomunitara de bunuri

au obligatia de a depune la organul fiscal competent, pana in data de 27 ianuarie 2014 inclusiv, formularului 094 “ Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent”.

Aceste persoane isi mentin perioada fiscala trimestriala la TVA si in anul fiscal 2014.

In formularul 094 persoanele impozabile declara cifra de afaceri obtinuta sau, dupa caz, recalculata, pentru anul 2013 precum si o mentiune referitoare la faptul ca nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul 2013.

Echivalentul in lei al plafonului de 100.000 euro se determina pe baza cursului de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat:
*Declararea cifrei de afaceri prin formularul 094
*Obligatii referitoare la stabilirea perioadei fiscale in sensul TVA pentru anul 2014

(Visited 489 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.