Atentie! Azi este data limita pana la care se poate transmite in Revisal majorarea salariului minim

Incepand cu data de 1 ianuarie 2014 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata s-a majorat la 850 lei lunar. Prin urmare, angajatorii care au salariati platiti cu salariul minim pe economie si au decis majorarea salariului in baza actului aditional au obligatia legala de a raporta modificarea in registrul general de evidenta a salariatilor pana la data de 29.01.2014, inclusiv.

Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor , orice modificare a salariului de baza lunar brut si a sporurilor, astfel cum sunt prevazute in contractual individual de munca, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata.

Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Registrul general de evidenta a salariatilor se transmite la ITM unde angajatorul isi are sediul sau domiciliul.

Netransmiterea registrului in termenul prevazut mai sus constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei (art.9 alin.(1) lit.c) si alin.(2) lit.b) din HG nr.500/2011).

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Salariul minim si coeficientii de ierarhizare in 2014
*Majorare salariu minim – model decizie
*Majorare salariu minim: model act aditional
*Salariul minim de la 1 ianuarie 2014: ce acte se intocmesc si pana cand se transmit in Revisal
*HG 871/2013 – Salariul de baza minim brut pe tara in 2014

(Visited 765 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.