MFP: Firmele, obligate sa se doteze cu case de marcat electronice pana la finalul lui 2014

Obligativitatea dotarii firmelor cu case de marcat cu jurnal electronic va fi implementata pe parcursul acestui an, a declarat, miercuri, Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, intr-un seminar pe teme de fiscalitate.

“Intr-o luna — doua, speram sa apara Ordonanta (nr. privind casele de marcat cu jurnal electronic). In prima faza, cei care vor cumpara o casa noua vor cumpara automat una cu jurnal electronic. Cei care au deja o casa de marcat, aici se discuta, inca, termenul in care vor fi inlocuite. Analizam acum care ar fi intervalul fezabil”, a spus Dan Manolescu.

Ministrul Finantelor Publice declara, recent, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca firmele vor fi obligate sa utilizeze case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din acest an.

Pentru dotarea cu noile echipamente, Fiscul va acorda deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat și pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.

Sursa: Agerpres

(Visited 456 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.