OPANAF 93/2014 pentru aprobarea modelului D 392A, D392 B, D393

ANAF aduce la cunostinta contribuabililor ca a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 93/2014 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.

Ordinul mentionat aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:
*Formular 392 A “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ….”
*Formular 392 B “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul….”
*Formular 393 “Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier intern ational de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul….”

Formularul 392 A “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ….” se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data este inferioara sumei de 220.000 lei.

Nu se depune acest formular daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul de referinta, in interiorul tarii.

Formularul ˝Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul….˝ se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.

Formularul 392 B “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ….” se completeaza de catre persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei.

Nu se depune acest formular in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tariii/sau achizitii efectuate din tara.

Formularul “Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de serviciii achizitiile efectuate in anul….” se depune la organul fiscalf competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.

Formularul 393 “Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier intern ational de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul….” se completeaza de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care, in cursul anului precedent au prestat servicii de transport international de persoane.

Formularul „Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul….” se depune la organul fiscal competent, pan a la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.

OPANAF_93_2014 este link-ul de unde poate fi descarcat Ordinul.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia 392 A: cine o depune, instructiuni de completare (OPANAF 93/2014)
*Declaratia 392 B: cine o depune si cum se completeaza (OPANAF 93/2014)
*Declaratia 392: programul pentru anul de raportare 2013 a fost publicat in 24.01.2014
*Declaratia 392 – informatii utile
Sursa: finante vrancea

(Visited 545 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.