Depunerea declaratiilor informative 392A si 392B

ANAF informeaza contribuabilii, ca a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 93/2014 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.

Prin actul normativ mentionat a fost aprobat modelul si continutul formularelor:

392A „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ….”, cod 14. 13. 01. 02/ia;

392B „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ….”, cod 14. 13. 01. 02/ib;

393 „Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul …”, cod 14. 13. 01. 02/v.

Obligatia depunerii declaratiilor

Formularul „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ….”, cod 392A, se completeaza de catre persoanele impozabile care, la 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la acea data este inferioara sumei de 220.000 lei si cuprinde urmatoarele informatii:

– suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, precum si suma taxei aferente;

– suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, precum si suma taxei aferente.

Declaratia nu se depune daca persoanele impozabile nu au desfasurat livrari de bunuri si prestari de servicii in anul de referinta, in interiorul tarii.

Formularul „Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul ….”, cod 392B, se completeaza de catre persoanele impozabile care, la 31 decembrie a anului de referinta, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a caror cifra de afaceri realizata la acea data, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 lei si cuprinde urmatoarele informatii:

– suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

– suma totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii catre persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

– suma totala si taxa aferenta achizitiilor de la persoane inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal;

– suma totala a achizitiilor de la persoane care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal.

Declaratia nu se depune in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat in anul de referinta livrari de bunuri si prestari de servicii in interiorul tarii si/sau achizitii efectuate din tara.

Formularul „Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul ….”, cod 393, se completeaza de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care, in cursul anului precedent, au prestat servicii de transport international de persoane si cuprinde suma totala a veniturilor obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane cu locul de plecare din Romania.

Depunerea declaratiilor

Declaratiile se depun la organul fiscal competent, pana la 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare in format electronic, la registratura organului fiscal competent; sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.

Programele de asistenta de asistenta sunt puse la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale sau pot fi descarcate de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili, meniulFormulare si programe utile, submeniul Programe utile.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia 392 A: cine o depune, instructiuni de completare (OPANAF 93/2014)
*Declaratia 392 B: cine o depune si cum se completeaza (OPANAF 93/2014)
*Declaratia 392: programul pentru anul de raportare 2013 a fost publicat in 24.01.2014
*OPANAF 93/2014 pentru aprobarea modelului D 392A, D392 B, D393
*Se modifica D392 A, D392 B si D393 (proiect de ordin)

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 453 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.