Finantele dau un pas inapoi in razboiul contra platilor cash

Ministerul de Finante renunta la ordonanta privind limitarea platilor in numerar si publica, astazi, un proiect de lege.

Dupa ce la sfarsitul lunii ianuarie, Finantele faceau public un proiect de ordonanta privind platile in numerar, astazi dau un pas inapoi si propun un proiect de lege.

Ambele proiecte – atat cel de lege, cat si cel de ordonanta – au acelasi continut. Deosebirea este data de traseul legislativ si de durata aprobarii. Proiectul de lege este inaintat Parlamentului si trebuie sa parcurga procesul de vot din cele doua Camere. In acest rastimp, proiectul ar putea suferi modificari. In schimb, proiectul de ordonanta este adoptat de guvern si, de regula, intra in vigoare la trei zile de la publicare, in cazul in care nu exista alte termene prevazute in text.

Potrivit proiectului de lege, platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi plafonul actual, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor. De asemenea, firmele nu vor putea incasa in numerar de la persoane fizice mai mult de 10.000 de lei/persoana intr-o zi in contul livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii.

Contabun.ro a mai publicat:
* Plafoanele zilnice pentru platile in numerar vor fi modificate (proiect de ordin)
* Platile in numerar intre persoane fizice vor fi limitate la 10.000 lei pe zi
Sursa: capital.ro

(Visited 374 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.