Iohannis, despre impozitarea regresiva: „Greu de explicat cum s-ar putea face”

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca este “greu de explicat cum s-ar putea face” impozitarea regresiva avand in vedere ca se pierd “cateva miliarde de lei”, insa a sustinut ideea de a se cobori cota de impozitare sub 16 la suta.

“Discutia a fost din partea noastra sa nu intram intr-o schema de impozitare progresiva, sa nu mergem de la 16 la suta in sus, ca nu este bine. S-a discutat, la un moment dat, intrarea pe o impozitare regresiva, asta cred ca este un termen corect si platesti cu atat mai putin impozit cu cat castigi mai putin. Finalul ar fi nu depasirea cotei de acum, de 16 la suta, ci coborarea cotei”, a spus Iohannis.

El a precizat insa ca este “greu de explicat cum s-ar putea face asta”.

“Specialistii sustin ca s-ar pierde la incasare cateva miliarde de lei care, pur si simplu, nu mai sunt”, a mai spus Iohannis, care a adaugat ca “se va mai discuta chestiunea asta”.

Premierul Ponta a amintit, in Guvern, ca intentiile privind impozitul diferentiat pentru anumite categorii de persoane fizice si reducerea CAS sunt anuntate si semnate public de trei ani si a spus ca apreciaza ca presa a relatat, miercuri, despre aceste masuri, deoarece se face “reclama” Guvernului.

Contabun.ro a mai scris si:
*Cota unica in pericol: guvernul o desfiinteaza intr-un document oficial
*Cota unica creste la 20-22%?
*Guvernul vrea impozit pe venit diferentiat. Vezi aici argumente pro si contra impozitului diferentiat
Sursa: Mediafax

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.