Decizia de sanctionare disciplinara – termen contestare

Potrivit art.252 alin.(5) din Codul muncii, republicat, decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

In cazul deciziei de sanctionare se aplica prevederile art. 252 alin.(5) Codul muncii, republicat, care reglementeaza expres termenul special de contestare de 30 zile calendaristice de la comunicare si nu cel de 45 zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat la cunostinta de masura dispusa prevazuta la art.211 lit.(a) din Legea nr.62/2011 – Legea dialogului social, republicata.

Atentie! Procedura cercetarii disciplinare prealabile trebuie realizata corect, pas cu pas, respectand prevederile legale. Orice viciu de procedura poate atrage anularea deciziei de sanctionare ca fiind nelegala, indiferent daca, pe fond, salariatul a savarsit abaterea in cauza.

Contabun.ro vine in ajutor cu lucrarea „Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare” care va prezinta pasii pe care trebuie sa-i urmati, baza legala, jurisprudenta, 9 modele de formulare editabile absolut necesare si explicatii utile care sa va ajute sa intocmiti corect documentatia necesara in realizarea cercetarii disciplinare, aplicarea sanctiunii, radierea sanctiunii, suspendarea contractului individual de munca pe durata cercetarii disciplinare astfel incat sa nu aveti probleme cu inspectorii de munca sau in instanta.

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”

(Visited 881 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.