Declaratie firma fara activitate: 200 de lei este amenda pentru nedepunerea acesteia

ANAF reaminteste contribuabililor care nu au desfasurat activitate de la constituire pana la 31 decembrie 2013 ca trebuie sa depuna la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termen de 60 zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 3 martie 2014 o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii.

Declaratia trebuie sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii, respectiv:
*denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);
*adresa si numarul de telefon;
*numarul de inregistrare la registrul comertului;
*codul unic de inregistrare; capitalul social.

Declaratia pe propria raspundere se poate depune atat la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata.

Nedepunerea declaratiilor pe propria raspundere din care sa rezulte ca entitatile nu au desfasurat activitate se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 200 lei conform prevederilor art.42 aliniat 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: AJFP Vrancea

(Visited 1,169 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.