Declaratia 205 se depune pana pe 28 februarie 2014

Vineri, 28 februarie, este termen limita pentru depunerea formularului 205 „Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit”, aferent anului 2013.

Platitorii de venituri au obligatia depunerii declaratiei la organul fiscal competent, in format electronic (format .pdf, cu fisier .xml atasat), pe suport magnetic sau optic, care va fi insotit de exemplarul in format hartie, semnat si stampilat, potrivit legii.

Formatul hartie se listeaza prin functiile aplicatiei informatice de asistenta la completarea declaratiei si cuprinde situatia centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit si pe tipuri de venituri, cuprinse in Sectiunea IV „Date informative privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit” si Sectiunea V „Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii”, din formular.

Formatul hartie se listeaza in doua exemplare:
– originalul se depune la organul fiscal, in format hartie, semnat si stampilat, impreuna cu formatul electronic al declaratiei, fisierul .xml atasat;
– copia se pastreaza de catre platitorul de venituri.

Declaratia 205 poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro.

Formularul 205 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, care este pus la dispozitia contribuabililor, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Descarcare declarati.

Nerespectarea obligatiei de depunere a declaratiei informative reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia 205 – pdf inteligent actualizat in 19.02.2014
*Formularul 205: completare, depunere, precizari importante (oficial ANAF)
*Formular 205: aspecte privind completarea si depunerea declaratiei in 2014 (oficial ANAF)
*Formular 205: completarea si depunerea declaratiei

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.