Taxa pe poluare se restituie pe parcursul a 5 ani calendaristici

Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal – bugetare au fost aduse modificari in ceea ce priveste plata sumelor prevazute prin hotarairi judecatoresti avaind ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Astfel potrivit art. XV din actul mentionat plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Cererile de restituire ale contribuabililor se solutioneaza conform Codului de Procedura Fiscala in termen de 45 de zile de la inregistrare, iar plata transelor anuale se efectueaza conform graficului stabilit de Administratia Fondului pentru Mediu.

In cursul termenului de 5 ani calendaristici orice procedura de executare silita se suspenda de drept.

Sumele platite in temeiul ordonantei vor fi actualizate cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al Ministerului Mediului si schimbarilor climaterice si Ministerului Finantelor Publice.

Sursa: AJFP Vrancea

(Visited 286 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 + six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.