Autorizare agent de munca temporara: 5 conditii pe care trebuie sa le indeplinesti!

Intrebare: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana juridica in vederea obtinerii autorizatiei de functionare ca agent de munca temporara?

Raspuns:

Potrivit dispozitiilor art. 3 din Hotararea nr. 1256/2011 privind conditiile de functionare, precum si procedura de autorizare a agentului de munca temporara, in vederea obtinerii  autorizatiei de functionare ca agent de munca temporara, persoanele juridice trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa fie persoane juridice constituite potrivit legii si sa aiba prevazut in actul constitutiv, ca obiect principal de activitate, “Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului  conform codului CAEN”;

b) sa nu inregistreze debite la bugetul de stat sau la bugetele locale;

c) sa nu figureze in evidentele cazierului fiscal cu fapte sanctionate de reglementarile financiare, vamale si nici cu cele care privesc disciplina financiara;

d) sa nu fi fost sanctionate contraventional, in ultimele 24 de luni anterioare datei formularii cererii de autorizare, pentru incalcarea prevederilor legislatiei muncii, comerciale si fiscale; contraventiile cu privire la care exista o actiune pe rolul instantelor de judecata vor fi luate in considerare numai daca pana la data solutionarii cererii de autorizare s-a pronuntat cu privire la acestea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila;

e) sa constituie garantia financiara in cuantumul prevazut la art. 5 alin.(1) din acelas act normative, respectiv, prin depunerea unei sume intr-un cont distinct deschis la o banca din Romania, care sa acopere contravaloarea a 25 de salarii de baza minime brute pe tara, garantate in plata, la care se adauga contributiile datorate de catre angajator bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj si bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate,  potrivit legii.

(Visited 448 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− three = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.