Statul va acorda facilitati firmelor care angajeaza tineri si persoane peste 45 ani

Statul va suporta pe un an contributiile sociale aferente datorate de firme care angajeaza pe minimum 2 ani tineri in varsta sub 25 ani si peste 45 ani, va acoperi costul unui stagiu de specializare pentru tinerii romi si va conditiona indemnizatia de somaj de prezenta la un program de consiliere.

Masurile sunt cuprinse in programul noului Guvern, la capitolul privind facilitati fiscale pentru crearea de locuri de munca.

Documentul prevede scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioada de un an, a contributiilor sociale datorate de angajatori in cazul angajarii cu contract de munca pentru o durata cel putin egala cu 2 ani a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani si a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani, un program de incurajare a tinerilor romi sa intre “pe piata alba” de munca, care prevede un stagiu platit de stat, cursuri de specializare si pregatire si la final consiliere pentru plasamentul pe piata muncii, precum si un program care sa asigure consiliere, acces la internet si alte surse de informatii referitoare la locurile de munca disponibile la agentiile locale pentru ocuparea fortei de munca, in licee si universitati, iar accesarea acestor resurse sa fie o conditie pentru platirea indemnizatiei de somaj si pentru terminarea studiilor.

Remunerarea consilierilor/agentilor sociali sa fie bazata pe rata de angajare a celor consiliati.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Un salariat poate primi somaj daca contractul inceteaza prin acordul partilor?
*Somaj: in ce conditii inceteaza plata indemnizatiilor de somaj?
*Somaj: cine poate incheia contract de asigurare pentru somaj?
*Somaj: categoriile de persoane asigurate obligatoriu in sistemul asigurarilor pentru somaj
*Indemnizatia de somaj – obligatii ale beneficiarilor
Sursa: Mediafax

(Visited 598 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 1 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.