Declaratia 204 trebuie depusa pana pe 17 martie! Vezi aici cine trebuie sa o faca

Conform prevederilor art. 86 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si OMFP nr.1913/2012 privind modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, au obligatia de a completa si depune formularul 204 “Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale”, pana la data de 15 martie a anului urmator celui de realizare a venitului, urmatoarele :

– asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice,
– asocierile constituite intre persoane fizice si persoane juridice romane cu statut de microintreprindere, potrivit titlului IV^1 din Codul fiscal,
– persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii.

Declaratia 204 nu se depune pentru asocierile fara personalitate juridica pentru care venitul net anual se determina pe baza normelor de venit.

Declaratia 204 se depune de catre asociatul desemnat prin contract sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii.

Declaratia 204 va cuprinde si distributia venitului net/pierderii pe asociati.

Declaratia 204 se depune la organul fiscal la care asocierea este inregistrata in evidenta fiscala.

O copie a declaratiei 204 se va transmite de catre asociatul desemnat fiecarui asociat.

Ori de cate ori se constata erori in declaratia depusa anterior, se completeaza si se depune o declaratie rectificativa, situatie in care se va inscrie “X” in casuta prevazuta in acest scop.

IMPORTANT !
Odata cu declaratia anuala de venit (formularul 204) se va depune si formularul 223 “Declaratie privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale” daca asocierea fara personalitate juridica se afla in una dintre urmatoarele situatii:
– in anul anterior a realizat pierderi
– in anul anterior a realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal
– din motive obiective, estimeaza ca va realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.
Sursa: finantearges.ro

(Visited 1,006 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.