Formularul 101 se depune pana marti, 25 martie inclusiv

Formular 101. In documentarul de mai jos, ANAF prezinta principalele aspecte privind declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013.

Definitivarea impozitului pe profit aferent anului 2013 se face prin formularul 101 „Declaratie privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04, care se completeaza si se depune pana la 25 martie 2014 inclusiv de catre persoanele juridice care, la 31 decembrie 2013, erau inregistrate ca platitoare de impozit pe profit.

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile, definita prin Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Atentie! In cazul persoanelor juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 au indeplinit conditiile prevazute la art. 112^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si, incepand cu 1 februarie 2013, au fost obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor, iar in cursul anului au devenit platitoare de impozit pe profit, potrivit art. 112^6 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada pentru care vor calcula impozitul pe profit este 1 februarie – 31 decembrie 2013.

Depunere
Formularul 101 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Descarcare declaratii;

Formularul 101 se depune la organul fiscal competent, in format .pdf. cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform prevederilor legale.

Corectarea declaratiei
In situatia in care platitorul corecteaza declaratia 101 depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind „X” in spatiul special prevazut in acest scop.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Formular 101 Anaf: cine trebuie sa-l depuna?
*Formular 101: instructiuni de completare
*Declaratia 101: programul s-a actualizat in 24.01.2014
*Declararea si plata impozitului pe profit in 2014 (ghid ANAF)
*MFP: Declaratia de impozit pe profit nu va fi respinsa daca nu a fost certificata de catre un consultant fiscal

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 378 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.