REVISAL: Precizari cu privire la eroarea “data incheierii contractului nu poate fi ulterioara datei consemnarii”

REVISAL. Rugam angajatorii carora la transmiterile online sau la ghiseul ITM le apare eroarea: “data incheierii contractului nu poate fi ulterioara datei consemnarii” sa procedeze dupa cum urmeaza : – sa efectueze o corectie a datei consemnarii /datei la care produce efecte doar pentru contractele la care apare eroarea, sa genereze din nou fisierul .rvs precum si sa-l retransmita online sau la ghiseul ITM.

REVISAL. Conform HG 1105/2011, in registrul de evidenta al salariatilor in format electronic se vor trece salariul de baza lunar BRUT si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

REVISAL. Mentionam ca sporurile care nu sunt cuprinse in contractul individual de munca, nu se vor introduce in aplicatia Revisal. Este bine ca sporurile sa fie introduse in aplicatia electronica Revisal exact cum sunt trecute in contractul individual de munca , adica daca in contractul individual de munca avem exprimat un spor in procente, in aplicatia revisal va trebui sa-l trecem in procente, daca este exprimat ca valoare, se va trece si in revisal ca valoare. Vor exista si cazuri de exceptie, adica sporuri exprimate in procente, dar care nu se calculeaza raportate la salariul de baza lunar brut , acelea se recomanda sa ramana ca valoare pana la aparitia unei alte versiuni care sa reglementeze aceasta situatie.

REVISAL. Data la care se produc efecte:- reprezinta data de la care intra in vigoare contractul individual de munca sau modificarile intervenite prin acte aditionale (in cazul adaugarii unui contract nou, aceasta data este egala cu data inceperii activitatii salariatului, in cazul actelor aditionale aceasta data este egala cu data de cand intra in vigoare modificarile intervenite prin actele aditionale respective).

Contabun.ro a mai publicat si:
* Concediul fara plata se opereaza in REVISAL?
* REVISAL: atentie sporita la completarea datelor! Vezi aici care sunt principalele probleme semnalate
* REVISAL: termene de completare si inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor
* REVISAL: 3 modalitati prin care poate fi transmis registrul general de evidenta a salariatilor
* REVISAL: reguli privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor
* Recuperarea bazei de date REVISAL – procedura (oficial ITM)
Sursa: ITM Harghita

(Visited 930 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.