Impozit venit 2014 : tabel comparativ (modificari aduse de oug nr.8/2014)

Ordonanta de urgenta nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr.151 din 28.02.2014.

Aceasta a adus modificari impozitului pe venit, modificari pe care le prezentam in continuare.

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de O.U.G. nr. 8/2014

Art. 74 Calculul si plata impozitului aferent veniturilor din activitati agricole.

Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de O.U.G. nr. 8/2014

La art. 74, dup_ alin. (2) se introduce un nou alineat, alin. (2^1):

“(2^1) Contribuabilii/Asocierile fara personalitate juridica care desfasoara activitati agricole pentru care venitul se stabileste pe baza de norme de venit si detin suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale în localitati diferite vor opta pentru stabilirea localitatii sau localitatilor unde vor beneficia de încadrarea în limitele veniturilor neimpozabile prevazute pentru fiecare grupa de produse vegetale/animale de la art. 72 alin. (2).
Optiunea se exercita prin completarea corespunzatoare a “Declaratiei privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit”

Obs: Contribuabilii care desfasoara activitati agricole pentru care venitul se stabileste pe baza de norme de venit si detin suprafete destinate productiei agricole vegetale sau detin animale în localitati diferite trebuie sa opteze pentru stabilirea localitatii sau localitatilor unde vor beneficia de încadrarea în limitele veniturilor neimpozabile, prin Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit – 221, care se depune pana la data 25 mai.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Esalonarea la plata 2014: tabel comparativ (OUG nr.8/2014)
*Reactivarea contribuabililor inactivi: noi prevederi legale valabile in 2014 (oug nr.8/2014)
*Principalele modificari ale Codului Fiscal aduse de OUG nr.8/2014
*OUG 8/2014 – modificari aduse Codului Fiscal (certificare optionala declaratii) – text integral
*Codul de procedura fiscala: modificari valabile in 2014 (oficial ANAF)

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 661 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.