25 martie 2014 – termen limita pentru efectuarea de plati anticipate in contul impozitului pe venit si a contributiilor sociale

ANAF reaminteste contribuabililor ca, marti 25 martie 2014, este termen limita pentru efectuarea de plati anticipate aferente trimestrului I 2014 in contul impozitului pe venit si a contributiilor sociale.

Au obligatia efectuarii platilor anticipate in contul impozitului pe venit persoanele fizice organizate ca: intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit.

De asemenea, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala de domiciliu contributia de asigurari sociale in cota de 31,3% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 5,5% reprezentand platile anticipate aferente trimestrului I 2014.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + five =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.