Formular 101 ANAF: cine nu trebuie sa-l depuna?

ANAF informeaza contribuabilii – platitori de impozit pe profit ca au obligatia completarii si depunerii declaratiei privind impozitul pe profit (formularul 101) pentru anul 2013 pana la data de 25 martie 2014.

Pana la aceeasi data contribuabilii mentionati mai sus au obligatia definitivarii si platii impozitului pe profit aferent anului 2013.

Exceptie de la aceste prevederi fac:

*Organizatiile non profit (ONG) si cei care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura, care au fost obligati sa depuna declaratia pana la data de 25 februarie.

*Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent.

*Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.

Declaratia privind impozitul pe profit (formularul 101) se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul 101 se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabilului gratuit de catre unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul ANAF.

Potrivit modificarilor aduse Codului de procedura fiscala prin OUG nr.8/2014 certificarea declaratiilor fiscale de catre un consultant fiscal a devenit optionala.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Formularul 101 se depune pana marti, 25 martie inclusiv
*Formular 101 Anaf: cine trebuie sa-l depuna?
*Formular 101: instructiuni de completare
*Declaratia 101: programul s-a actualizat in 24.01.2014

(Visited 553 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.