REVISAL 2014: completare, transmitere, amenzi, erori intalnite

Potrivit art.34 din Codul muncii, republicat, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.

Registrul general de evidenta a salariatilor se va inregistra in prealabil la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla domiciliul, respectiv sediul angajatorului, data de la care devine document oficial.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.

Registrul general de evidenta a salariatilor este pastrat la domiciliul, respectiv sediul angajatorului, urmand sa fie pus la dispozitie inspectorului de munca sau oricarei alte autoritati care il solicita, in conditiile legii.

La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

In cazul incetarii activitatii angajatorului, registrul general de evidenta a salariatilor se depune la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla sediul sau domiciliul angajatorului, dupa caz.

Metodologia de intocmire a registrului general de evidenta a salariatilor, inregistrarile care se efectueaza, precum si orice alte elemente in legatura cu intocmirea acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului (HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor).

Contabun.ro a mai publicat si:
* Recuperarea bazei de date REVISAL – procedura (oficial ITM)
* Amenda intre 5000 si 8000 lei pentru neraportarea salariului in Revisal
* REVISAL: 3 modalitati prin care poate fi transmis registrul general de evidenta a salariatilor
* REVISAL: reguli privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor
* Revisal. Contraventii si sanctiuni prevazute de HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor
* REVISAL: modalitatea de remediere a contractelor dublate
* REVISAL: Precizari cu privire la eroarea “data incheierii contractului nu poate fi ulterioara datei consemnarii”
* Concediul fara plata se opereaza in REVISAL?
* REVISAL: atentie sporita la completarea datelor! Vezi aici care sunt principalele probleme semnalate
* REVISAL: termene de completare si inregistrare in registrul general de evidenta a salariatilor

(Visited 2,945 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.