[DOC] Model notificare incetare contract de munca in perioada de proba – valabil in 2014

Notificare-incetare-contract-in-perioada-de-proba

Perioada de proba este perioada stabilita pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca.

 

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

 

Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia (art.31 alin.(3) din Codul muncii, republicat).

Astfel, in perioada de proba, incetarea contractului individual de munca poate inceta numai printr-o notificare, obligatoriu in forma scrisa, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*CIM 2014: perioada de proba este obligatorie?
*Incetare contract de munca in perioada de proba – model notificare
*Perioada de proba – precizari utile

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 9 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – LEXAcademy  in parteneriat cu Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”

(Visited 15,253 times, 9 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.