Decontul privind accizele – formularul 120 – se depune pana pe 30 aprilie 2014

Operatorii economici, platitori de accize potrivit titlului VII din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia de completare si depunere pana la data de 30 aprilie 2014 a decontului privind accizele pentru anul 2013.

Precizam ca, formularul 120 “Decont privind accizele” a fost modificat prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 123/2014 (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 87 din 4 februarie 2014).

Astfel, la capitolul II din formular “ Alte produse accizabile conform art. 208 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare” au fost adaugate pozitiile 4-13, ca urmare a introducerii in anul 2013 a noilor produse supuse accizarii si anume:
*Berea/baza de bere din amestecul cu bauturi nealcoolice la care ponderea gradelor Plato provenite din malt, cereale maltificabile si/sau nemaltificabile este mai mica de 30% din numarul total de grade Plato;
*Bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, la care ponderea de alcool absolut (100%) provenita din fermentarea exclusiva a fructelor, sucurilor de fructe si sucurilor concentrate de fructe este mai mica de 50%;
*Bijuterii din aur si/sau platina, cu exceptia verighetelor;
*Confectii din blanuri naturale;
*Autoturisme si autoturisme de teren a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3000 cm^3;
*Arme de vanatoare;
*Cartuse cu glont si alte tipuri de munitie;
*Iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement;
*Motoare cu capacitate de peste 100 CP destinate iahturilor si ambarcatiunilor pentru agrement.

Decontul privind accizele (formularul 120) se completeaza cu ajutorul programului de asistenta. Formularul se depune la organul fiscal competent in format PDF cu fisier XML atasat, pe suport CD insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabilului gratuit de catre unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la adresa www.anaf.ro, meniul Declaratii electronice, submeniul Descarcare declaratii.

Contabun.ro a mai publicat si:
*HG. 77/2014 si HG.196/2014: tabel comparativ accize (norme Codul Fiscal)
*OUG nr.8/2014: tabel comparativ accize
*Declaratia 120 – decont privind accizele: pdf-ul inteligent a fost publicat in 06.03.2014
*Cursul utilizat la calculul accizelor in anul 2014
*Cursul euro oficial pentru calculul accizelor in anul 2014
Sursa: DGRFP Galati

(Visited 765 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.