Ordin 530/2014: modificarea formularelor 221 si 226

Ordinul presedintelui ANAF nr. 530/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare, a fost aprobat ieri.

Principale modificari aduse de actul normativ se refera la:
*includerea in formularul 221 “Declaratie privind veniturile din activitati agricole” a unor informatii privind localitatea in raza careia se desfasoara activitatea agricola, precum si a unei casute pentru exercitarea de catre contribuabili a optiunii privind localitatea/localitatile unde vor beneficia de incadrarea in limitele veniturilor neimpozabile;

Totodata, la formularul 221 a fost prevazuta o anexa care se completeaza in situatia in care activitatea agricola se desfasoara de catre un contribuabil pe raza mai multor localitati.

*includerea unor informatii privind localitatea in raza careia se desfasoara activitatea agricola in anexa „Situatie privind modul de stabilire a venitului net pe baza normelor de venit” la formularul 260 „Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale”;

*modificarea instructiunilor privind completarea formularului 221.

Contribuabilii/asocierile fara personalitate juridica care detin suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale in localitati diferite, vor completa la sectiunea III „Date pentru stabilirea venitului impozabil” cate un tabel pentru fiecare localitate cu datele referitoare la activitatea desfaurata.

In situatia in care, tabelele de la sectiunea III „Date pentru stabilirea venitului impozabil” din formular nu sunt suficiente pentru declararea datelor referitoare la toate localitatile pe raza carora se desfasoara o activitate agricola (contribuabilul/ asocierea fara personalitate juridica detine suprafete destinate productiei agricole vegetale/animale in mai mult de patru localitati), contribuabilii/asocierile fara personalitate juridica completeaza si formularul „Anexa nr….. la Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit”, care se ataseaza la declaratie.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 929 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.