Intarzierea la plata CASS pentru chirii, fara penalitati daca nu s-a primit decizia de impunere

Persoanele care depasesc termenele de plata ale obligatiilor fiscale din cauza faptului ca nu au primit deciziile de impunere pentru contributiile de asigurari sociale de sanatate (CASS) datorate asupra veniturilor din inchirieri nu vor mai plati dobanzi si penalitati de intarziere.

Eliminarea dobanzilor si a penalitatilor este prevazuta intr-un ordin al ministrului Finantelor, Ioana Petrescu, prin care este aprobata o decizie a Comisiei Fiscale Centrale.

Astfel, potrivit Deciziei 2/2014 a Comisiei Fiscale Centrale, contribuabilii nu datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru perioada cuprinsa intre termenul de plata prevazut de Codul Fiscal, respectiv 25 martie2014 si data comunicarii deciziei de impunere, in cazul contributiilor de asigurari sociale de sanatate, pentru care nu au avut obligatia efectuarii de plati anticipate in anul precedent, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.

“Consider ca aceasta reglementare este necesara. Trebuie sa manifestam respect fata de contribuabil. Oamenii nu trebuie sa plateasca majorari sau penalitati, in conditiile in care nu au primit decizie de impunere, mai exact nu au fost instiintati care este suma aferenta obligatiilor fiscale”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu.

In cazul in care contribuabilul a platit deja penalitati pentru intarzierea la plata, sumele percepute ca accesorii vor fi compensate cu alte obligatii datorate bugetului de stat sau, dupa caz, pot fi restituite.

Ordinul de ministru intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Formularul 650 – Decizia de impunere pentru stabilirea CASS la veniturile din chirii – a fost aprobat (OPANAF 117/2014)
*CASS pe veniturile din chirii si arenda – precizari importante
*CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor: info oficiale si exemple calcul
*CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor – precizari oficiale
*Decizie de impunere sanatate chirii (proiect de ordin)
*CAS pe veniturile din chirii si arenda – impact in 2014

Sursa: Mediafax

(Visited 331 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.