Restituire acciza motorina (OUG nr.14/2014)

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 24/04.04.2014, a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 14/2014 pentru completarea art. 176 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Potrivit prevederilor actului normativ mentionat, este supusa unui nivel al accizelor diferentiat, stabilit prin diminuarea cu 40 euro/1.000 litri, respectiv cu 47,34 euro/tona, a nivelului standard, motorina utilizata drept carburant pentru motor in urmatoarele scopuri:
– transport rutier de marfuri in cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de marfuri si cu o greutate bruta maxima autorizata de cel putin 7,5 tone;
– transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3, definit in Directiva 2007/46/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 5 septembrie 2007 de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor si remorcilor acestora, precum si a sistemelor, componentelor si unitatilor tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Reducerea nivelului accizelor se realizeaza prin restituirea sumelor reprezentand diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiat catre operatorii economici licentiati in Uniunea Europeana.

Conditiile, procedura si termenele de restituire vor fi stabilite prin hotarare a Guvernului.

Masurile instituite potrivit acestor prevederi se aplica cu respectarea procedurilor specifice in domeniul ajutorului de stat, pentru motorina achizitionata dupa data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta si pana la data de 31 martie 2019, cu incadrarea in creditele de angajament si bugetare aprobate prin legea bugetului de stat pentru Programul „Ajutoare de stat pentru finantarea proiectelor pentru investitii din cadrul bugetului Ministerului Finantelor Publice – Actiuni generale”.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 764 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.